Sporočilo za javnost

Ljubljana, sreda, 16. avgust 2017 – Vodstvo Skupine SIJ je na mesto glavnega direktorja družbe SIJ Acroni imenovalo Branka Polanca, ki je novo funkcijo nastopil danes. Dosedanji začasni direktor Slavko Kanalec se vrača v SIJ d.d. Spremembe tudi v vodstvu družbe SIJ Elektrode Jesenice, kjer je vodenje 8. avgusta prevzel mag. Andrej Pogačnik.
Branko Polanc, novi glavni direktor družbe SIJ Acroni, je univerzitetni diplomirani inženir strojništva in je v družbi zaposlen 15 let. V zadnjih letih je bil kot direktor proizvodnje desna roka vodstva ter je z delovanjem in poslovanjem SIJ Acronija zelo dobro seznanjen.
Dosedanji začasni glavni direktor družbe SIJ Acroni Slavko Kanalec, je po uspešnem vodenju družbe v prehodnem obdobju, 16. avgusta ponovno prevzel mesto Direktorja za tehnologijo za celotno Skupino SIJ v družbi SIJ d.d. in bo odgovoren za uvajanje novih tehnologij na ravni skupine.
Vodenje družbe SIJ Elektrode Jesenice je 8. avgusta prevzel mag. Andrej Pogačnik, direktor SIJ SUZ, ki bo odslej vodil obe omenjeni jeseniški družbi. Andrej Pogačnik, magister menedžmenta, je v Skupini SIJ zaposlen že od leta 1992, zadnjih osem let kot direktor SIJ SUZ.
Dosedanji direktor SIJ Elektrode Jesenice Blaž Jasnič Skupino SIJ zapušča iz osebnih razlogov in bo svojo kariero nadaljeval izven skupine.

---


Skupina SIJ je največja slovenska vertikalno integrirana metalurška skupina, katere proizvodi zasedajo vodilne tržne položaje na evropskih in svetovnih nišnih jeklarskih trgih. Skupino sestavljata dve poslovni področji – metalurška (osnovna dejavnost) in prehrambna dejavnost (prevzem Skupine Perutnina Ptuj), več kot 50 odvisnih družb v Evropi, ZDA in Aziji ter približno 7.200 zaposlenih.
V letu 2016 je skupina SIJ zabeležila prihodke od prodaje v višini 842,7 milijona evrov, dobiček iz poslovanja (EBITDA) v višini 127,1 milijona evrov in čisti dobiček v višini 51,3 milijona evrov.