SKUPINA SIJ PREBUJA JEKLENO VOLJO

Sporočilo za javnost

Ljubljana, 4. junij 2019_Skupina SIJ bo z aktivnostmi pod krovnim imenom Jeklena volja oplemenitila svojo vlogo partnerja v športu na lokalni in državni ravni. Skupaj s Petro Majdič, ambasadorko jeklene volje, nekdanjo smučarsko tekačico in dobitnico olimpijske medalje, bodo organizirali številne dogodke za mlade športnike in dijake tako na Jesenicah kot na Ravnah na Koroškem.

Petra Majdič bo prebujala jekleno voljo in se skušala dotakniti mladih s svojo osebno izkušnjo tekmovanja v ekstremnih razmerah (bronasto medaljo na OI v Vancouvru 2010 je osvojila z zlomljenimi rebri) in bogatimi (športnimi) izkušnjami ter predati sporočilo jeklene volje. Z njenimi besedami:

»Nihče ti v življenju ne more dati zagotovila, da boš postal najboljši, vedno pa se lahko zaneseš na svojo jekleno voljo. To je edino zagotovilo, da se dan za dnem trudiš postati boljši in dosežeš svoj cilj. Zato prebudi v sebi svojo jekleno voljo!«

Pestro junijsko prebujanje jeklene volje povzemamo v napovedniku dogodkov:

  • 11. 6. 2019 Jesenice, Gimnazija Jesenice. Motivacijska delavnica s Petro Majdič za dijake 1.–3. letnika.
  • 14.–16. 6. 2019 Ravne na Koroškem, Naravske Ledine. Odbojkarski tabor Jeklene volje OK Fužinar.
  • 16. 6. 2019 Jesenice, Športni park Podmežakla. 6. Sijev dan za vse zaposlene in štipendiste v Skupini SIJ ter njihove partnerje in otroke.
  • 18. 6. 2019 Ravne na Koroškem, Gimnazija Ravne. Motivacijska delavnica s Petro Majdič za dijake 1. letnika športnega oddelka.
  • 24. 6. 2019 Ravne na Koroškem, nogometno igrišče. Trening s Petro Majdič v okviru Nogometnega kampa Jeklene volje NK Fužinar, ki bo potekal od 24. do 27. 6. 2019.
  • Junij, julij, avgust 2019 Ravne na Koroškem, bazen Ravne. Poletne počitnice na bazenu in plavalni tečaji PK Fužinar.


Veseli bomo pozornosti vašega medija, zato vas vljudno vabimo, da se za vsa dodatna pojasnila ali za dogovor o vaši prisotnosti na katerem izmed naših dogodkov obrnete na Anjo Potočnik, anja.potocnik@sij.si, 01/242 9818.


---


Skupina SIJ je vključena v številna športna partnerstva na Jesenicah in Ravnah na Koroškem, kjer imajo sedež družbe Skupine SIJ. SIJ Acroni Jesenice, SIJ Ravne Systems in SIJ Metal Ravne so sponzorji več športnih klubov iz lokalnega okolja, skozi prebujanje jeklene volje pa njihova podpora dobiva novo dimenzijo. Za dobrobit celotne družbe in dviga zavesti o zdravem življenju in pomenu gibanja na svežem zraku še naprej ostajajo vodilni partner Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS). Skupaj sodelujejo pri postavljanju jeklenih športnih poligonov za vadbo na prostem v različnih slovenskih krajih in podeljujejo štipendije za mlade športnike, otroke zaposlenih. Skupina SIJ tako tudi s svojo strategijo sponzoriranja zasleduje korporativno vizijo trajnostnega razvoja, ki močno presega družbeno odgovornost do okolja in lokalnih skupnosti.