NAJ ZMAGA TISTI, KATEREGA JEKLENA VOLJA JE MOČNEJŠA!

 

Jesenice, 19. junij 2020 _ Tako izzivalno so pristopili organizatorji in tekmovalci k Turnirju jeklena volja v Športnem parku Podmežakla minuli petek z željo obuditi igranje uličnega hokeja. Spomnili so nas na tiste dni, ko blokovske tekme niso bile nič manj srdite, kot tiste v dvorani Podmežakla. Fantje s Titove so prišli v goste na Bokalovo, tisti s Centra 2 na nekdanjo tržnico. V kratkih jesenskih in zimskih dneh jih z ulic ni pregnala zgodnja tema, palice pa so vihteli tudi spomladi in sredi poletja, ko je, v prvih avgustovskih dneh, že zadišalo po novi hokejski sezoni.

V sklopu Dnevov športa in v sodelovanju z Zavodom za šport Jesenice, Športno zvezo Jesenice, Občino Jesenice je HDD SIJ Acroni Jesenice skupaj z generalnim sponzorjem SIJ Acroni iz Skupine SIJ, organiziral Turnir jeklena volja. Gre še za enega izmed dogodkov, tesno povezanih s projektom Jeklena volja, aktivacijo športnih sponzorstev Skupine SIJ, v okviru katerih prebujajo jekleno voljo mladih, športnih štipendistov ter športnih klubov po vsej Sloveniji.

Zakaj jeklena volja? Jeklena volja, tista neuklonljiva moč, s pomočjo katere se po vsakem porazu vedno znova postavimo na noge in posegamo najviše, se je rodila ravno ob uličnem hokeju na mestnih ulicah Jesenic. Po jekleni volji so danes že dobro prepoznavni Železarji, hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenice, ki vsakič znova dokazujejo, da je z jekleno voljo mogoče preseči še tako visoke prepreke. Turnir jeklena volja v uličnem hokeju je zato potekal pod sloganom: Naj zmaga tisti, katerega jeklena volja je močnejša!

Med glavnimi pobudniki Turnirja jeklena volja, je bil dolgoletni hokejski delavec, danes pa član Športne zveze Jesenice, Brane Jeršin: ”S športnim direktorjem, HDD SIJ Acroni Jesenice, Marcelom Rodmanom, sva razmišljala o tem, kako malokrat še vidiva otroke, ki bi igrali hokej na dvorišču pred blokom. Ponudila se je ideja, da bi obudili ulični hokej. [] Nad idejo so bili navdušeni tudi pri generalnem pokrovitelju kluba, podjetju SIJ Acroni Jesenice. []

Turnir jeklena volja je pred železarski hokejski hram privabil številne mlade hokejske navdušence in rečemo lahko, da je od njih kar kipelo jeklene volje. V podporo tekmovalcem se je ob igrišču pridružilo veliko število pravih hokejskih navijačev in vzdušje je bilo prav takšno, kot je lahko le Podmežaklo. Na turnirju se je s svojo jekleno voljo skupaj borilo 8 ekip, ki jih je sestavljalo 6 članov, v starostnih skupinah od 8 do 10 let in od 10 do 12.

Na koncu sta najboljši ekipi v obeh kategorijah sestavili skupno moštvo, ki se je za glavno nagrado in ime zmagovalca Turnirja jeklena volja pomerilo z igralci, HDD SIJ Acroni Jesenice. Jekleno hokejsko palico, ki so jo posebej za to priložnost izdelali v družbi SIJ Acroni Jesenice, je zmagoslavno dvignila ekipa mladih izzivalcev, ki je v dramatičnem  obračunu do zmage prišla šele po izvajanju kazenskih strelov.

Kapetan zmagovalne ekipe v kategoriji od 10 do 12 let, Benjamin, se je še posebej izkazal z mojstrsko izvedenim kazenskim strelom, s katerim je ukanil vratarja železarjev, Urbana Avsenika: ”Hokej na ledu igram v kategoriji do 12 let. Lepo je bilo igrati na tem turnirju, zelo sem vesel, da je naša ekipa zmagala. Nismo se ustrašili igralcev HDD SIJ Acroni Jesenice.

Po zaključku turnirja je športni direktor SIJ Acroni Jesenice, Marcel Rodman, povedal: ”Rad bi poudaril, da je bil ulični hokej na Jesenicah vedno doma. Vesel sem, da smo izvedli takšen turnir, čeprav zaradi očitnih razlogov, v manjšem obsegu, kot smo si zamislili. Zdi se mi pomembno, da naš hokejski klub sodeluje pri takšni stvari. Upam, da bo naše sodelovanje v prihodnjih letih še bolj konkretno in da bomo v to lahko vključili še več otrok. Na ta način bi vrnili pristnost hokeja na jeseniške ulice.