8. SIJEV DAN – ŠPORTNO-DRUŽABNI DOGODEK, KI POVEZUJE VSE ZAPOSLENE

Sporočilo za javnost 

Ljubljana, 19. junija 2023 –  Preteklo nedeljo je na Jesenicah pred Športno dvorano Podmežakla potekal 8. Sijev dan, srečanje vseh zaposlenih, študentov in štipendistov v Skupini SIJ ter njihovih partnerjev in otrok. Pomemben del dogodka so bile tudi podelitve priznanj in nagrad naj inovatorjem, top naj sodelavcem in jubilantom.

Tradicionalno srečanje je ob glasbi, zabavi in nogometnem turnirju znova združilo približno 3000 zaposlenih z družinami in štipendiste. Kot je povedal glavni podpredsednik Skupine SIJ Tibor Šimonka, na tak način poskrbijo za sproščeno druženje in povezovanje sodelavcev z različnih lokacij – z Raven na Koroškem, Jesenic in iz Ljubljane: »3.000 se nas je letos zbralo na Jesenicah, le nekaj kilometrov stran od Triglavskega narodnega parka, največjega območja varovane narave v Sloveniji«. V Skupini SIJ smo že od nekdaj povezani z naravo. S svojima jeklarnama se uvrščamo med sodobne evropske reciklažne jeklarne. Naše specifične emisije CO₂ so že zdaj nižje od svetovnega povprečja. »Z nedavnim sprejemom Načrta razogljičenja smo si zadali nov ambiciozen cilj, da bomo do leta 2030 v primerjavi z letom 2020 RAZPOLOVILI svoje specifične emisije. S svojimi jekli in izdelki smo zanesljiv partner za zeleni preboj Evrope,« je ponovno potrdil zavezo jeklarjev.

Na 8. Sijevem dnevu na Jesenicah so predstavniki vodstva Skupine SIJ in direktorji posameznih družb podelili tudi nagrade najboljšim inovatorjem, top naj sodelavcem in jubilantom. Hkrati s tem sporočajo, da so vsi del uspeha podjetja, ki je lani poslovalo rekordno in ki veliko vlaga tudi v lokalno okolje. Močno povezanost z lokalnim okoljem je v svojih pozdravnih besedah izpostavil tudi župan občine Jesenice mag. Peter Bohinec.

Druženje se je pričelo že dopoldne z nogometnim turnirjem zaposlenih iz posameznih družb znotraj Skupine SIJ, v sklopu praznovanja so potekale tudi druge športno-rekreativne in družabne spremljevalne aktivnosti. Letos so bile zaznamovane s trajnostjo in še posebej posvečene avtohtoni vrsti čebel –  kranjski sivki, ki so jo otroci izdelovali iz papirja in upodabljali na platnu. V njeno dobrobit pa so na nedavnem Dnevu sodelovanja z lokalno skupnostjo zaposleni Skupine SIJ sadili tudi medovite rastline in postavili nov panj. Nepogrešljiv del spremljevalnega programa je tudi mini olimpijada za najmlajše v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije, katerega dolgoletni sponzor je Skupina SIJ.  Zbrane je zabaval še humorist Perica Perkovič, za odlično vzdušje na plesišču pa so skrbeli skupina Victory s pevko Andrejo Sonc.     

---

Skupina SIJ – Slovenska industrija jekla je eden vodilnih proizvajalcev nerjavnih in specialnih jekel v Evropi. Zavezani smo h globalnim in evropskim podnebnim ciljem in delujemo po načelih krožnega gospodarstva. S svojimi jekli in izdelki smo partner za zeleni prehod Evrope. Svojo trajnostno naravnanost načrtujemo konec leta 2023 potrditi s pridobitvijo certifikata po zahtevnem standardu ResponsibleSteel. S tem se nameravamo umestiti med najbolj odgovorne in trajnostne proizvajalce jekla na svetu. Naši največji družbi sta sodobni reciklažni jeklarni, naše jeklo pa je reciklirano, saj je izdelano iz jeklenega odpadka. Z več kot 3.800 zaposlenimi smo eden največjih delodajalcev v Sloveniji in steber slovenskega jeklarskega sektorja. Uvrščamo se med vodilne slovenske izvoznike. Približno 85 odstotkov svojih prihodkov ustvarimo na tujih trgih.

 

Več informacij:

SIJ – Slovenska industrija jekla, d.d.

Katja Mramor Krumpak

Korporativno komuniciranje

Telefon: +386 1 242 98 59

Mobitel: +386 41 814 041

E-naslov: katja.krumpak@sij.si