Z idejo do odriva

Razvojni in industrijski inženirji Acronija v sodelovanju z Razvojnim centrom Jesenice smo se uspešno predstavili na 9. Slovenskem forumu inovacij z naslovom Z idejo do odriva, ki ga je v začetku novembra organizirala javna agencija Spirit Slovenija s finančno podporo ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Na forumu se je predstavilo 47 najboljših slovenskih razvojnih projektov, ki jih je strokovna komisija izbrala med 144 prijavljenimi. Med najboljšimi sta bila tudi razvojna projekta Acronija in Razvojnega centra Jesenice.

 

Razvojni projekt Celovita modernizacija valjavskega ogrodja in nadgradnja modelov valjanja pod zap. št. ID 1401, vodja projekta Roman Robič in soavtorji: dr. Matevž Fazarinc, Franci Perko in Jani Novak. Projekt se je po oceni strokovne komisije uvrstil tik pod vrh najuspešnejših in razvojno najprodornejših projektov.

 

Uspešni pa smo bili tudi z drugim prijavljenim razvojnim projektom Oklepna pločevina za potrebe Nata pod zap. št. ID 1341, vodja projekta dr. Jure Bernetič in soavtorji: dr. Gorazd Kosec, Matjaž Marčetič, Iztok Tomažič in dr. Borut Kosec.

 

Rezultati kažejo, da se z lastnim raziskovalnim delom razvojnih inženirjev Razvojnega centra Jesenice in inženirjev Acronija gibljemo v samem slovenskem inovativnem vrhu. To nas  uvršča med inovativno prodorna podjetja s prebojnimi produkti z visoko dodano vrednostjo. Ob tej priložnosti se v imenu koordinacije Menedžmenta idej zahvaljujem vsem sodelavcem, ki ste v projektih sodelovali in dokazali, da smo s skupnim timskim delom najmočnejši.

 

Stane Jakelj, razvojni inženir / managment idej