NOVI JEKLENI POLIGON V SLOVENJ GRADCU Z AMBASADORKO JANJO GARNBRET

Sporočilo za javnost

Slovenj Gradec, 17. september 2020 – Slovenjegraški ljubitelji športa vseh generacij bodo lahko odslej krepili telo in duha na novem jeklenem poligonu za vadbo na prostem. Novi poligon, katerega ambasadorka je svetovna plezalska velesila Janja Garnbret, je že 13. po vrsti. Z njim Skupina SIJ v sodelovanju z OKS – ZŠZ uresničuje skupni cilj »jeklenega« projekta vse do konca leta 2022, do takrat bomo postavili skupaj 20 poligonov, tri vsako leto.

V okviru sodelovanja med Skupino SIJ – Slovensko industrijo jekla in Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvez ter ob podpori lokalne skupnosti je novi jekleni športni poligon v Slovenj Gradcu dobil ambasadorko, ki trenutno nosi naslov najboljše plezalke sveta. Tabla z Janjo Garnbret in njenimi uspehi ponosno stoji ob boku novi športni pridobitvi na Koroškem.

Slavnostno otvoritev jeklenega poligona, ki je sestavljen iz 86 metrov jeklenih cevi in so ga izdelali v družbi SIJ Acroni, so pospremili predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez Bogdan Gabrovec, vodja korporativnega komuniciranja v Skupini SIJ mag. Sara Wagner, podžupanja Mestne občine Slovenj Gradec Martina Šisernik, predsednica Športne zveze Slovenj Gradec mag. Mojca Verhovnik in vodja regijske pisarne OKS – ZŠZ Rok Konečnik..

Skupina SIJ – Slovenska industrija jekla z različnimi aktivnostmi pod skupnim imenom Jeklena volja v ljudeh prebuja jekleno voljo. Ta je že od nekdaj v značaju Skupine SIJ, s postavitvami jeklenih poligonov za vadbo na prostem v lokalnih okoljih pa jo želijo prebujati pri vseh ljudeh. Ob vsakem poligonu je tabla z navdihujočo športno zgodbo lokalnega športnega junaka, s katero v ljudeh prebuja jekleno voljo.

Junakinja in ambasadorka novega jeklenega poligona za vadbo na prostem, ki je od danes tudi uradno na voljo vsem lokalnim športnim navdušencem, je mlada vrhunska športnica, kandidatka za medaljo na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu ter najboljša plezalka na svetu Janja Garnbret. Janja je ob slavnostni otvoritvi poligona v njenem domačem okolju ponosno dejala: »Želim se zahvaliti občini Slovenj Gradec ter lokalni športni zvezi. Zelo sem ponosna in vesela, da sem lahko ambasadorka jeklenega športnega poligona v svojem domačem okolju, ki me podpira že od vsega začetka moje športne poti. Čutim, da se lahko z vlogo ambasadorke oziroma na tak način vsaj malo zahvalim in vrnem uslugo svoji skupnosti. Pa tudi slogan Skupine SIJ mi je zelo blizu in ga podpiram; če kdo ve, kaj je to ''jeklena volja'', potem vem jaz. Še enkrat hvala vsem. To mi res veliko pomeni.«

Predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec se je pridružil mislim mlade športnice ter dodal: »V Skupini SIJ si želijo, da bi športni navdušenci z vadbo na poligonu še bolje poskrbeli za svoje telo in zdravje.«

»Vadba na tem poligonu bo marsikomu v izziv. Pot do želenega cilja ni nikoli lahka, za vsak uspeh, za doseganje svojega maksimuma na katerem koli področju – športnem, izobraževalnem, kulturnem ali poslovnem – je potrebna jeklena volja. S postavitvami poligonov za vadbo na prostem pa želimo jekleno voljo prebujati tudi v lokalnih skupnostih po vsej Sloveniji,« je dodala vodja korporativnega komuniciranja v skupini SIJ mag. Sara Wagner.

Nad novo jekleno pridobitvijo in, seveda, olimpijsko ambasadorko je bila še posebno navdušena podžupanja Mestne občine Slovenj Gradec Martina Šisernik: Dobro sodelujemo z Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvez, dobro deluje regijska pisarna in zelo smo veseli, da v okviru projekta ''Zdrav življenjski slog prebivalcev Slovenije«, ki ga skupaj s Skupino SIJ peljete po naši državi, to udejanjamo ta trenutek pred našim Mladinskim kulturnim centrom. V ponos nam je, da je ambasadorka poligona naša šampionka, plezalna kraljica Janja Garnbret, saj bo poligon prav zaradi nje in njenega imena še bolj prepoznaven. Njegov namen za gibalno aktivnost mladih in tistih malce starejših bo dosežen in bo v nas krepil jekleno voljo za zdravo življenje in premagovanje ovir.«

 

Jekleni poligon za vadbo na prostem v Slovenj Gradcu je tako že tretji v koroški regiji, prejšnji teden je namreč še ena olimpijka – plavalka Tjaša Oder postala ambasadorka jeklenega poligona na Ravnah, poligon pa imajo tudi Prevalje. Lahko rečemo, da imajo poligoni na Koroškem pravo, celo super olimpijsko moč. Najnovejša poligona tako trenutno številko jeklenih športnih poligonov zaokrožujeta na magično številko trinajst, kar pa vsekakor ne pomeni, da smo s Skupino SIJ zaključili s postavitvijo poligonov. Že oktobra sledi nova otvoritev v Pivki. Do takrat se lahko pridružite organizirani vadbi na vseh že postavljenih jeklenih športnih poligonih po Sloveniji, ki bo potekala v okviru Evropskega tedna športa med 23. in 30. septembrom. Organizirana vadba na športnih poligonih z ''jekleno voljo'' bo  v nedeljo, 27. septembra 2020, od 10. –do 12. ure. Več informacij lahko najdete na spletni strani Evropskega tedna športa http://ewos.olympic.si/.

---

  

Skupina SIJ je največja slovenska vertikalno integrirana metalurška skupina, ki deluje po načelih krožnega gospodarstva in s svojimi proizvodi zaseda vodilne tržne položaje na evropskih in svetovnih nišnih jeklarskih trgih. Skupina SIJ sodi med največje slovenske izvoznike ter velja za steber zaposlovanja na Gorenjskem in Koroškem.

Dodatne informacije:

SIJ – Slovenska industrija jekla, d.d.
mag. Sara Wagner, vodja korporativnega komuniciranja
Telefon: +386 1 242 98 27
Mobitel: +386 41 313 532
E-naslov: sara.wagner@sij.si